شلی سینه اتفاقی ناخوشایند اما بسیار رایج بین خانم‌ها است؛ این تغییر ظاهری، به مرور زمان به دلایل مختلف مثل افزایش سن، بارداری، شیردهی، نوسان وزن و حتی ژنتیک رخ می‌دهد. راه‌حل‌های مختلف برای درمان افتادگی سینه وجود دارد؛ از ورزش و روش‌های غیرجراحی گرفته تا عمل‌های تخصصی مثل لیفت سینه. شما باید با مشورت پزشک و براساس شدت افتادگی سینه‌های خود، روش درمان مناسب را انتخاب کنید. در ادامه این مطلب، علت افتادگی سينه در زنان را به‌صورت‌کامل بررسی می‌کنیم و روش‌های حل این مشکل را نیز به شما می‌گوییم. اگر سینه‌های شما هم به مرور زمان، دچار افتادگی شده‌اند و به دنبال بهبود فرم آن‌ها هستید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

علت افتادگی سینه: افزایش سن یا نوسان وزن

سینه‌ها برخلاف بازو یا ران، عضله ندارند و از چربی، پوست، رباط (رباط کوپر) و غدد شیری تشکیل شده‌اند. زمانی‌که رباط‌ها ضعیف می‌شوند یا پوست خاصیت کشسانی خود را از دست می‌دهد، سینه به‌تدریج به سمت پایین متمایل می‌شود. به این حالت شل شدن پستان یا در اصطلاح پزشکی پتوز سینه می‌گویند. در ادامه دلایل این اتفاق را بررسی می‌کنیم:

  • افزایش سن: با افزایش سن، تولید کلاژن و الاستین در بدن کاهش پیدا می‌کند. این دو ماده وظیفه حفظ سفتی و انعطاف‌پذیری پوست را برعهده دارند. پوست ناحیه سینه بسیار حساس و نازک است و به‌سرعت بر اثر کاهش کلاژن و الاستین شل و افتاده می‌شود.
  • بارداری و شیردهی: در دوران بارداری، سینه‌ها بزرگ‌تر و سنگین‌تر می‌شوند. این موضوع به رباط‌های نگهدارنده فشار وارد می‌کند. پس از شیردهی، حجم سینه کاهش پیدا کند؛ اما پوستی که قبلا کشیده شده است، باعث افتادگی سینه می‌شود.
  • نوسان وزن: نوسان وزن (به‌ویژه کاهش وزن سریع) باعث می‌شود پوست فرصت بازگشت به حالت اولیه را نداشته باشد. وقتی چربی سینه کاهش پیدا می‌کند؛ اما پوست همچنان کشیده باقی می‌ماند، ظاهر سینه‌ شل و افتاده به‌نظر می‌رسد.
  • ژنتیک: برخی افراد به‌صورت ارثی رباط‌ ضعیف‌تر یا پوست با خاصیت ارتجاعی پایین‌تر دارند، در نتیجه زودتر از دیگران دچار افتادگی سینه می‌شوند.
  • یائسگی: با ورود به دوران یائسگی، میزان هورمون استروژن در بدن کاهش پیدا می‌کند. استروژن نقشی مهم در حفظ سلامت پوست و بافت سینه دارد. کمبود این هورمون باعث نازک شدن پوست و افتادگی سینه‌ها می‌شود.
  • سیگار کشیدن: مواد شیمیایی سیگار با منقبض کردن رگ‌های خونی، از رسیدن اکسیژن کافی به بافت‌ها جلوگیری می‌کنند و تولید کلاژن را کاهش می‌دهند. در نتیجه پوست سینه شل می‌شود.
  • پوشیدن سوتین نامناسب یا استفاده نکردن از سوتین: اگر سوتین شل استفاده کنید یا اصلا از سوتین استفاده نکنید، به مرورزمان پوست و رباط‌های نگهدارنده دچار کشیدگی و ضعف می‌شوند و سینه‌ها به سمت پایین می‌آیند.
  • وضعیت بدنی نامناسب: نشستن یا ایستادن به حالت خمیده (قوز کردن) باعث می‌شود وزن سینه‌ها به سمت جلو بیفتد و فشار بیشتری به رباط‌های سینه وارد شود. این فشار یکی از دلایل افتادگی سینه است.

افتادگی سینه برای بسیاری از خانم‌ها در طول زندگی پیش می‌آید؛ دلیل این موضوع کاملا طبیعی است. برخی خانم‌ها به دلیل بالا رفتن سن، بارداری، شیردهی یا یائسگی، دچار افتادگی سینه می‌شوند. بااین‌حال معمولا علت شل شدن سينه دختران کم‌سن، قوز نشستن، استفاده از سوتین نامناسب، ژنتیک و سیگار کشیدن است.

اگر افتادگی سینه روی راحتی و حتی اعتمادبه‌نفس شما تاثیر منفی می‌گذارد، نگران نباشید. بسیاری از خانم‌ها‌ ممکن است با کمک روش‌های غیرجراحی مانند ورزش و انواع روش‌های تهاجمی مثل جراحی ماموپلاستی، فرم سینه‌هایشان را به حالت اولیه برگرداندند. برای رفع افتادگی سینه، باید با‌توجه‌به شدت این مشکل، از روش‌های جراحی و غیرجراحی استفاده کنید. در بخش بعدی درجات شل شدن سینه را بررسی می‌کنیم.

علت شل شدن سينه دختر مجرد ژنتیک و قوز نشستن

درجات شل شدن سینه: افتادگی خفیف تا شدید

میزان افتادگی‌ سینه در افراد مختلف مثل هم نیست؛ بعضی افراد فقط کمی احساس شل شدن در پستان‌های خود دارند؛ درحالی‌که نوک سینه برخی افراد کاملا پایین آمده است. پزشکان سینه‌ها را براساس شدت افتادگی به چند درجه تقسیم می‌کنند: خفیف، متوسط، شدید و کاذب.

معیار این تقسیم‌بندی موقعیت نوک پستان نسبت به چین زیر سینه (چینی که درست در زیر سینه‌ها قرار دارد) است. اگر نوک سینه هنوز بالای این چین قرار داشته باشد، افتادگی خفیف است؛ اما هرچه نوک پستان پایین‌تر برود، شدت افتادگی هم بیشتر می‌شود. در جدول زیر، درجات افتادگی سینه را می‌بیند:

درجه افتادگی سینه وضعیت سینه
درجه ۱ (خفیف) نوک سینه کمی پایین آمده است، ولی هنوز بالای چین زیر پستان قرار دارد.
درجه ۲ (متوسط) نوک سینه دقیقا هم‌سطح یا کمی پایین‌تر از چین زیر پستان قرار دارد.
درجه ۳ (شدید) نوک پستان کاملا پایین‌تر از چین سینه قرار گرفته است.
پتوز کاذب (افتادگی ظاهری) نوک پستان بالا است، ولی بافت پایین سینه سنگین و افتاده شده است.

شناخت درجه افتادگی سینه، به شما در انتخاب روش درمانی کمک می‌کند. اگر افتادگی سینه خفیف باشد، نیاز نیست به فکر انجام عمل زیبایی باشید؛ اما اگر سینه‌های شما بیش‌ازحد شل و افتاده شده‌اند، باید به فکر انجام عمل سینه باشید. قبل از انتخاب روش مناسب، حتما با متخصص زیبایی مشورت کنید و نظر پزشک را بپرسید.

تعیین میزان افتادگی سینه باتوجه‌به موقعیت نوک نسبت به چین زیر پستان

راه‌های درمان افتادگی سینه: روش جراحی و غیرجراحی

برای درمان افتادگی سینه دو راه‌حل اصلی وجود دارد: روش‌های جراحی و روش‌های غیرجراحی. انتخاب بین این دو مسیر درمانی بستگی به شدت افتادگی و شرایط بدنی‌ شما دارد.

اگر افتادگی سینه‌های شما خیلی شدید است، روش‌های تهاجمی مانند عمل ليفت سينه بهترین نتیجه را برای شما دارند؛ اما اگر سینه‌هایتان چندان افتاده نیست، روش‌های غیرتهاجمی مثل ورزش یا لیفت با نخ به حل مشکل افتادگی سینه‌های شما کمک می‌کنند. در ادامه، روش‌های جراحی و غیرجراحی برای درمان شلی و افتادگی سينه را بررسی می‌کنیم.

درمان شل شدن سینه با جراحی لیفت: نتیجه عالی در زمان کوتاه

اگر میزان افتادگی سینه‌ها خیلی شدید باشد، باید حتما عمل لیفت سینه انجام دهید. با این عمل در مدت‌زمان کوتاه، نتیجه عالی می‌گیرید‌. عمل لیفت سینه در مطب یا بیمارستان تحت‌نظر جراح پلاستیک انجام می‌شود. به‌طورکلی برای درمان شل شدن سینه، دو روش تهاجمی پیش روی شماست:

  • لیفت سینه همراه با پروتز: اگر می‌خواهید علاوه‌بر افتادگی، حجم سینه‌های شما بیشتر شود، باید در کنار لیفت، عمل پروتز سينه هم انجام دهید. پزشک حین انجام لیفت، یک پروتز سیلیکونی یا آب‌نمکی نیز داخل سینه قرار می‌دهد تا فرم آن بهتر به نظر برسد.
  • ماستوپکسی (لیفت سینه): در عمل ماستوپکسی، جراح پوست اضافه سینه را برمی‌دارد، بافت داخل آن را سفت می‌کند و نوک سینه را بالاتر می‌برد تا افتادگی آن برطرف شود.

البته مکان برش در عمل لیفت سینه بر اساس  شدت افتادگی فرق می‌کند. اگر میزان افتادگی سینه کم باشد پزشک فقط دور هاله نوک پستان را برش می‌زند. اگر سینه‌های شما به‌شدت شل و افتاده شده باشند، پزشک از هاله دور پستان تا چین زیر آن را به‌صورت عمودی برش می‌زند.

اگر دچار افتادگی سینه شده‌اید و می‌خواهید هم‌زمان با لیفت، سایز آن را نیز کاهش دهید، پزشک عمل ماموپلاستی و ماستوپکسی را هم‌زمان انجام می‌دهد. در این صورت باید به مدت ۲ تا ۳ هفته مراقبت های بعد از ماموپلاستی را رعایت کنید. در این مدت باید حتما سوتین طبی بپوشید و هیچ‌گونه فعالیت سنگین انجام ندهید.

درمان شل شدن سینه با جراحی لیفت به همراه پروتز

درمان شل شدن سینه بدون جراحی: ورزش، لیفت با نخ و لیزرتراپی

اگر افتادگی سینه‌ شما خفیف است، لازم نیست جراحی انجام دهید. روش‌های غیرجراحی مانند ورزش، لیفت با نخ و لیزرتراپی به شما در رفع این مشکل کمک می‌کنند. البته نباید انتظار داشته باشید که نتیجه این روش‌ها به اندازه جراحی مشخص باشد.

البته اگر آقا هستید و سینه‌تان بزرگ شده است، روش‌های غیرجراحی برایتان مناسب نیست. ازآن‌جایی‌که این مشکل در آقایان به دلیل شرایطی به نام ژنیکوماستی ایجاد می‌شود، با ورزش یا لیزر قابل‌درمان نیست. موثرترین راه کوچک کردن سینه مردان، عمل جراحی است تا بافت اضافی به‌طورکامل برداشته شود. در ادامه روش‌های غیرتهاجمی برای درمان شل شدن سینه را به شما می‌گوییم:

  • ورزش‌: ورزش‌هایی مانند شنا، پوش‌آپ و پلانک باعث تقویت عضلات زیر سینه (عضلات پکتورال) می‌شوند. اگرچه این ورزش‌ها مستقیما روی بافت سینه تاثیر نمی‌گذارند، اما با تقویت عضلات زیر پستان، ظاهر کلی آن‌ها بهتر می‌شود.
  • لیفت با نخ: در این روش، پزشک با استفاده از نخ‌های مخصوص، پوست اطراف پستان را کمی به سمت بالا می‌کشد و آن را نگه می‌دارد. تاثیر لیفت سینه با نخ معمولا ۱ تا ۲ سال است. ‌
  • لیزرتراپی و ترماژ: در این روش انرژی لیزر و امواج رادیویی با استفاده از دستگاه‌های مخصوص به لایه‌های زیرین پوست سینه فرستاده می‌شوند تا تولید کلاژن را تحریک کنند. برای این‌که نتیجه خوبی از لیزر تراپی بگیرید، باید چندین جلسه به پزشک مراجعه کنید.
  • تزریق پی‌آرپی (PRP): برای لیفت سینه با تزریق prp پزشک در ابتدا از شما خون می‌گیرد. سپس پلاسمای غنی از پلاکت را از خون شما جدا و به پستان تزریق می‌کند. این کار بر بازسازی سلول‌ها و تولید کلاژن تاثیر دارد.
  • کرم‌ها و سرم‌های سفت‌کننده: محصولات موضعی حاوی کلاژن  و الاستین به‌طورموقت ظاهر پوست سینه را سفت‌تر می‌کنند. این کرم‌ها به‌تنهایی افتادگی را درمان نمی‌کنند؛ اما در کنار ورزش و سبک زندگی سالم، در رفع شلی سینه تاثیر دارند.

اگر قصد انجام هر یک از این روش‌های غیرتهاجمی برای رفع افتادگی سینه خود را دارید، حتما بهترین جراح زیبایی تهران را انتخاب کنید تا هم نتیجه بهتری بگیرید و هم هیچ عارضه‌ای برایتان به‌وجود نیاید.

ورزش راهی عالی برای درمان شل شدن سينه دختر جوان

رفع افتادگی سینه با مراجعه به دکتر غلامحسین غرابی

شل شدن سینه یکی از تغییرات طبیعی بدن خانم‌ها است. این مشکل دلایل مختلفی دارد؛ از افزایش سن و بارداری گرفته تا نوسان وزن و یائسگی. برای حل افتادگی پستان‌ها در ابتدا باید درجه شدت این مشکل را بدانید. اگر افتادگی سینه‌هایتان خیلی شدید است، حتما جراحی لیفت سینه انجام دهید؛ اما برای رفع افتادگی خفیف، روش‌هایی مانند ورزش، لیزر و کرم‌های سفت‌کننده اثربخش هستند.

اگر می‌خواهید جراحی سینه انجام دهید، باید حتما پزشکی متخصص انتخاب کنید تا بدون هیچ‌گونه عارضه جانبی، بهترین نتیجه ممکن را بگیرید‌. اگر به‌دنبال پزشکی مطمئن، باتجربه و حرفه‌ای برای انجام جراحی لیفت سینه یا سایر خدمات زیبایی هستید، دکتر غلامحسین غرابی یکی از بهترین پزشکان تهران هستند. ایشان مدرک فوق‌تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی دارند. همچنین دکتر غرابی جراح بینی، عضو رسمی آکادمی جراحان پلاستیک زیبایی آمریکا (ASAPS)، آکادمی بین‌المللی جراحان پلاستیک و زیبایی (ISAPS) و همچنین انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران (ISPAS) هستند. اگر برای جراحی لیفت سینه به ایشان مراجعه کنید، دکتر غرابی، ابتدا میزان افتادگی سینه شما را بررسی می‌کنند و با‌توجه‌به شدت این مشکل، بهترین راه‌حل را پیشنهاد می‌دهند.