عمل بینی استخوانی

عمل بینی استخوانی با هدف اصلاح ظاهر بینی و رفع مشکلات تنفسی انجام می‌شود. در این عمل، جراح با تغییرات در استخوان، غضروف و پوست، مشکلات ظاهری و پزشکی بینی را برطرف می‌کند. بینی استخوانی معمولا با قوز روی بدنه اصلی، انحراف و استخوان پهن‌تر شناخته می‌شود که ممکن است در ظاهر فرد تاثیر چشم‌گیری بگذارد.

مشاوره رایگان و رزرو نوبت

Before Image
After Image
0
+
سال سابقه جراحی
0
+
جراحی های صورت
0
+
جراحی های سینه
0
+
پیکرتراشی،جراحی اندام

نحوه عمل كردن بينی استخوانی

بیشتر افراد با بینی استخوانی به‌دلیل تغییرات گسترده در استخوان، با مشکلات تنفسی روبه‌رو هستند که این مسئله آزاردهنده خواهد بود. جراحی بینی استخوانی بهترین روش برای اصلاح این مشکلات است که توسط جراح بینی انجام می‌شود. در بیشتر مواقع این جراحی نیازمند تغییر یا پیوند غضروف در ناحیه پایینی بینی است که به مهارت و تجربه کافی پزشک متخصص زیبایی نیاز دارد؛ بنابراین برای عمل بینی حتما به یک پزشک حاذق مراجعه کنید.

عمل بینی استخوانی به روش بسته از داخل بینی یا به روش باز از طریق یک برش کوچک بین سوراخ‌های بینی انجام می‌شود. در این جراحی، جراح با تنظیم مجدد استخوان و غضروف زیر پوست، فرم بینی را اصلاح می‌کند. تغییر شکل استخوان یا غضروف بر حسب نیاز بیمار با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. پس از ایجاد تغییرات، پوست و بافت بینی به جای خود بازگردانده شده و برش‌ها بخیه زده می‌شوند. برای انتخاب روش مناسب برای عمل دماغ، بهتر است با یک متخصص جراحی بینی مشورت کنید.

عمل بینی استخوانی به روش باز

در عمل بینی استخوانی باز، جراح یک برش در ناحیه کلوملا (پوست بین سوراخ‌های بینی) و داخل سوراخ‌های بینی ایجاد می‌کند. ممکن است جای زخم کوچکی روی کلوملا باقی بماند، اما معمولا چندان قابل توجه نیست. در این روش، جراح برای تغییر شکل بینی، بخشی از استخوان و غضروف را برداشته یا اصلاح می‌کند. در هر دو روش جراحی به روش باز یا بسته پوست بینی از روی ساختار استخوانی و غضروفی بلند شده و نیاز به زمان دارد تا مجددا با فرم جدید خود تطبیق پیدا کند.

افرادی که تمایل به ایجاد تغییرات قابل توجه در چهره خود دارند، معمولا روش عمل بینی باز را انتخاب می‌کنند. در روش عمل رینو باز، جراح با استفاده از تیغ جراحی، برشی در ناحیه تیغه و پره‌های بینی ایجاد می‌کند تا دسترسی به ساختارهای داخلی بینی راحت‌تر شود. جراحی بینی استخوانی به روش باز این امکان را فراهم می‌کند که جراح با دقت و ظرافت بیشتری عمل کرده و کنترل بهتری روی ساختار بینی و غضروف‌ها داشته باشد.

عمل بینی استخوانی به روش بسته

در جراحی بینی بسته، اگر هدف کوچک‌تر کردن بینی باشد، جراح برش‌هایی را داخل سوراخ‌های بینی ایجاد می‌کند تا به استخوان و غضروف دسترسی پیدا کند. این روش بدون ایجاد برش خارجی انجام می‌شود، بنابراین هیچ جای زخمی روی سطح بینی باقی نمی‌ماند. عمل بینی بسته زمان جراحی کوتاه‌تری دارد و معمولا باعث تورم و کبودی کمتری نسبت به جراحی باز می‌شود که روند بهبودی را سریع‌تر می‌کند. این عمل نیاز به دقت بالایی دارد، بنابراین حتما باید توسط بهترين جراح پلاستيك انجام شود.

اقدامات قبل از عمل بینی زیبایی استخوانی

از آن‌جایی که جراحی بینی استخوانی جنبه زیبایی و درمانی دارد، رعایت توصیه‌های جراح برای بهبود نتیجه و افزایش ایمنی عمل ضروری است. نکات و ممنوعیت‌های قبل از جراحی، باتوجه‌به شرایط فرد و میزان سلامت او متفاوت خواهد بود؛ بنابراین، موارد زیر را با دقت رعایت کنید:

  • در انتخاب جراح متخصص و با تجربه برای عمل بینی استخوانی دقت کافی داشته باشید.
  • همه آزمایش‌های تجویز شده را به‌طورکامل انجام داده و نتایج را در زمان تعیین‌شده به پزشک تحویل دهید.
  • از دو هفته قبل از جراحی، مصرف نوشیدنی‌های الکلی و استعمال دخانیات را کنار بگذارید.
  • مصرف داروهای رقیق‌کننده خون را هفت تا ده روز پیش از عمل متوقف کنید.
  • شب قبل از جراحی، دوش بگیرید تا بینی و صورت شما کاملا تمیز باشد.
  • حداقل هشت تا ده ساعت قبل از جراحی از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.
  • در روز جراحی، بدون آرایش، کرم یا هرگونه آلودگی روی پوست وارد اتاق عمل شوید.
  • حتما یک همراه در روز جراحی کنار خود داشته باشید.

رعایت دقیق این دستورالعمل‌ها به شما کمک می‌کند تا جراحی موفق‌تری داشته باشید و به نتایج مطلوب‌تری دست پیدا کنید. این دستورالعمل‌ها برای جراحی بینی گوشتی و استخوانی باید رعایت شوند.

مراقبت‌های بعد از جراحی بینی استخوانی

برای جلوگیری از عوارض جانبی و دستیابی به نتایج بهتر پس از جراحی بینی استخوانی، رعایت برخی اقدامات ضروری است. مراقبت‌های پس از عمل شامل موارد زیر می‌شود:
یک روز پس از جراحی بینی استخوانی باید استراحت کامل کرده و از فعالیت‌های فیزیکی خودداری کنید.

  • مایعات سرد مصرف کرده و رژیم غذایی توصیه‌شده را رعایت کنید.
  • به مدت دو روز، هر دو ساعت یکبار از کمپرس سرد برای کاهش تورم و کبودی استفاده کنید.
  • فقط داروهای تجویز شده توسط پزشک را مصرف کرده و از مصرف داروهای خودسرانه پرهیز کنید.
  • برای یک هفته از فعالیت‌های شدید، ورزش و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کرده و هنگام خواب به صورت نیمه نشسته استراحت کنید.
  • از خوردن غذاهای سفت و سخت پرهیز کرده و از فین کردن، دوش گرفتن و استفاده از عینک اجتناب کنید.
  • از مصرف غذاهای تند و پرنمک، نوشیدنی‌های الکلی و دخانیات پرهیز کنید.
  • پانسمان‌های داخلی معمولا یک هفته بعد از عمل باقی می‌مانند.
  • از فعالیت‌های شدید و فشار آوردن به بینی خودداری کرده و برای جلوگیری از یبوست میوه‌ها و سبزیجات مصرف کنید.
  • از خنده شدید و مسواک زدن دندان‌ها تا مدتی بپرهیزید.
  • برای محافظت از پوست بینی در برابر نور خورشید، از ضد آفتاب با SPF 30 استفاده کنید.
  • چسب بینی را مرتب بزنید تا تورم کاهش یابد و شکل بینی بهتر شود.
  • از لباس‌های جلو باز استفاده کرده و از قرار دادن عینک یا عینک آفتابی روی بینی تا چهار هفته خودداری کنید تا فشار به بینی وارد نشود.

رعایت نکات گفته شده بسیار حائز اهمیت بوده و درصورتی‌که این نکات را رعایت نکنید ممکن است فرم بینی شما تغییر کرده و دچار انحراف شود.

عوارض عمل زیبایی بینی استخوانی

عمل جراحی بینی استخوانی یک جراحی نسبتا بی‌خطر است. به جز عوارض جانبی معمول که جزئی از هر جراحی تهاجمی به حساب می‌آید، این جراحی به‌طورکلی یک عمل ایمن محسوب می‌شود. عوارض عمل بینی درصورتی‌که به دست جراح با تجربه و ماهر سپرده شود، کم است، اما اگر جراحی به فردی با مهارت و دانش کافی واگذار نشود، ممکن است عوارض جدی و جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد. برخی از عوارض جراحی بینی به‌شرح زیر است:

  • خونریزی
  • تورم
  • کبودی
  • درد
  • باقی ماندن جای زخم
  • سوراخ شدن دیواره بینی
  • تغییر شکل بینی
  • مشکلات تنفسی
  • بی‌حسی در پوست بینی
  • عدم تقارن بینی
  • از دست دادن حس بویایی
  • تنفس صدادار به‌ویژه حین خواب
  • خروپوف کردن

باتوجه‌به عوارض گفته شده می‌توان نتیجه گرفت انتخاب جراح ماهر و با تجربه در عمل بینی بسیار حائز اهمیت بوده و باید قبل از عمل به این مسئله توجه شود.

روند بهبودی بعد از جراحی بینی استخوانی

بهبودی پس از جراحی بینی برای هر فرد متفاوت است. معمولا توصیه می‌شود چند هفته از محل کار خود مرخصی بگیرید. زمانی که تورم و کبودی کاهش یابد، احساس راحتی بیشتری خواهید داشت، البته این روند ممکن است چند هفته طول بکشد. از جراح خود بپرسید که چه زمانی می‌توانید به فعالیت‌های روزمره خود بازگردید.

شکل‌گیری کامل بینی ممکن است چندین ماه زمان ببرد و سه ماه طول بکشد تا تنفس شما به حالت طبیعی بازگردد. شاید طی ۲۴ ساعت اول بعد از عمل جراحی به‌دلیل مصرف داروهای بیهوشی حالت تهوع را تجربه کنید. برای کاهش خطر خونریزی و تورم، استراحت در رختخواب با قرار دادن سر بالاتر از بدن توصیه می‌شود. معمولا بینی به‌دلیل تورم یا اسپلت‌های استفاده‌شده در جراحی در این مدت مسدود می‌شود؛ همچنین خونریزی جزئی و تخلیه مخاط بعد از برداشتن پانسمان امری طبیعی است.

عمل بینی استخوانی بدون بیهوشی

جراحی بینی با بی‌حسی یک روش نوین است که به برخی افراد این امکان را می‌دهد تا تغییرات مورد نظر خود را روی بینی‌های غضروفی بدون نیاز به بیهوشی عمومی انجام دهند. در این روش، معمولا از محلول‌های موضعی برای بی‌حس کردن بینی و اطراف چشم استفاده می‌شود، به‌طوری‌که بیمار هوشیار باقی می‌ماند.

این روش ممکن است برای افرادی که تمایلی به استفاده از بیهوشی عمومی ندارند یا مشکلات پزشکی مانند حساسیت‌ها و بیماری‌های مزمن دارند، مناسب باشد. بااین‌حال، انتخاب این روش نیاز به بررسی دقیق توسط پزشک دارد تا اطمینان حاصل شود که بیمار قادر به تحمل جراحی بدون بیهوشی است و هیچ مشکلی برای او ایجاد نخواهد شد.

عمل بینی استخوانی مدل عروسکی

در جراحی بینی فانتزی که به آن عمل بینی عروسکی نیز گفته می‌شود، بینی به گونه‌ای تغییر می‌کند که کوچک‌تر و به سمت بالا قرار می‌گیرد. این روش معمولا برای بینی‌های استخوانی نتایج خوبی به همراه دارد و بیشتر برای صورت‌های کوچک مناسب است.

عمل بینی استخوانی طبیعی

در روش عمل بینی طبیعی، تغییرات کمتری روی بینی اعمال می‌شود. در این روش، پل بینی به جای قوس‌دار بودن صاف بوده و زاویه بین نوک بینی و لب بالایی نیز نسبتا ملایم است. همان‌طور که از نام این جراحی پیداست، نتایج آن کاملا طبیعی بوده و نوک بینی به سمت بالا نمی‌رود.

عمل بینی استخوانی نیمه فانتزی

عمل بینی استخوانی نیمه فانتزی، ترکیبی از دو سبک طبیعی و فانتزی است. در روش عمل دماغ نیمه فانتزی، برخلاف سبک فانتزی که انحنای زیادتری در پل بینی دارد، انحنای پل بینی ملایم‌تر و کمتر است؛ همچنین، زاویه بین بینی و لب‌ها در این سبک نیز نسبت به بینی فانتزی که زاویه‌ای تیزتر و برآمده دارد کمتر و ملایم‌تر است. به این ترتیب، نتیجه‌ کار به شکلی خواهد بود که بینی ظاهری زیبا داشته و درعین‌حال طبیعی‌تر از بینی‌های فانتزی به نظر می‌رسد.

مراجعه به یک متخصص حاذق؛ مهم‌ترین عامل در تضمین زیبایی و سلامتی بینی

اگرچه جراحی عمل بینی استخوانی ساده‌تر از عمل بینی گوشتی است، اما شما نباید در انجام چنین عملی ریسک کنید. مراجعه به یک پزشک حاذق در سلامتی و زیبایی شما تاثیر چشم‌گیری دارد؛ بنابراین حتما برای انجام این عمل نزد یک متخصص حرفه‌ای بروید و پیش از مراجعه به‌خوبی تحقیق کنید.

در این زمینه دکتر غرابی جراح بینی و فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی یکی از متخصصین مطرح است. دکتر غرابی با ارائه خدمات مشاوره رایگان پیش از عمل اطلاعات لازم را باتوجه‌به وضعیت بینی شما در خصوص این جراحی در اختیارتان قرار داده و شما را راهنمایی می‌کند تا بهترین نتیجه را از عمل خود کسب کنید.

About DR. Ghorabi

با دکــتر غــرابی آشـــنا شــویـد

About DR. Ghorabi

با دکــتر غــرابی آشـــنا شــویـد

دکتر غلامحسین غرابی هستم، فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی،عضو رسمی آکادمی جراحان پلاستیک زیبایی آمریکا ASAPS ،عضو رسمی آکادمی جراحان پلاستیک و زیبایی بین المللی(ISAPS) و همچنین انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران (ISPAS).

عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی آمریکا

عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی بین المللی

عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران

عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران

ســـوالــات مــــتداول

01

آیا جراحی بینی استخوانی بدون عمل یا با لیزر امکان‌پذیر است؟

خیر؛ با وجود پیشرفت‌های تکنولوژی لیزر، هنوز امکان جراحی بینی با لیزر وجود ندارد. مطالبی که در این زمینه شنیده می‌شود، صرفا جنبه تبلیغاتی دارند و هیچ‌گونه پایه علمی ندارند.

02

سن مناسب برای جراحی بینی استخوانی چند سال است؟

سن خاصی برای جراحی بینی استخوانی وجود ندارد، اما معمولا افراد در سنین ۱۸ تا ۵۰ سال کاندیدای مناسب‌تری برای این عمل هستند.

03

چقدر ورم بعد از عمل بینی استخوانی طبیعی است؟

میزان ورم پس از عمل بینی بستگی به میزان تغییرات انجام شده روی بینی دارد. برخی افراد ورم جزئی و برخی دیگر ورم متوسطی را تجربه می‌کنند. در صورت بروز ورم شدید، حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

04

آیا بینی استخوانی پس از جراحی برگشت پذیر است؟

احتمال بازگشت بینی استخوانی پس از جراحی خیلی کم است. رعایت مراقبت‌های پس از جراحی، جلوگیری از ضربه به بینی و استفاده از چسب ممکن است از این مشکل جلوگیری کند.

05

عمل بینی استخوانی چند ساعت طول می‌کشد؟

مدت زمان جراحی بینی استخوانی بر حسب پیچیدگی عمل و تجربه جراح معمولا بین یک و نیم تا سه ساعت است. در موارد ساده‌تر زمان کمتر و در موارد پیچیده‌تر مانند برداشتن قوز یا اصلاح انحرافات، زمان بیشتری نیاز خواهد بود.