تخلیه سینه ترنس سکشوال
برای درک بهتر موضوع «ترنس سکشوال» لازم است معانی دو لغت جنس (SEX) و جنسیت (GENDER) را مرور کنیم.
جنس، آرایش بیولوژیکی بدن است و مشتمل بر اندامهای جنسی و تولید مثلی شخص میشود. تفاوت بیولوژیکی، هورمونها، کروموزوم و اندامهای داخلی و خارجی جنسی رل اصلی را در تفاوت جنسها بازی میکند.
شاید تعجب کنید اما جنسیت با جنس بسیار متفاوت است. جنسیت شامل نقشهای اجتماعی و رفتارهایی است که فرهنگ و جامعه برای جنسها قائل میشود. در واقع این نقشها است که دامنه انتظارات رفتاری از جنسهای مختلف (مرد و زن) را مشخص میکند.
در فرهنگ و جامعه جنس افراد ثابت است ولی جنسیت شخص، نقش جنسیتیاش را تعیین میکند.
نقش جنسیتی، مجموعهای است از رفتارها و کلیشههای جنسی که جامعه و فرهنگ از هر جنس انتظار دارد. در فرهنگهای مختلف این نقشها میتواند متفاوت باشد. مثلا زنانگی و مردانگی از جمله این نقشهای جنسیتی است. مطابق این کلیشهها، افراد دارای اندام جنسی مردانه، مرد هستند و «لازم است» رفتارهای مردانهای همانند «قدرت، خشونت، مقاومت و…» را از خود نشان دهند. و افراد با اندام جنسی زنانه زن هستند و «بایستی» رفتارهای زنانهای همانند «مهربانی، لطافت، سلیقه و…» از خود بروز دهند.
مشکل زمانی پیدا میشود که شکل فرد با برداشت او از جنس خودش تضاد داشته باشد. این نقشها به مانعی در راه پذیرش او در جامعه به عنوان جنس مورد نظرش تبدیل شده و بحث هویت جنسیتی به میان میآید.
تعریفی که فرد از خودش در ذهن دارد هویت جنسیتی نام دارد. ممکن است این هویت با اندام جنسی و یا خصوصیات فیزیکی او یکی نباشد. به فردی که در هویت جنسیتی و اندام جنسی، همخوانی وجود نداشته باشد، «ترسجندر» یا «تراجنسیتی» اطلاق میشود. به عبارت دیگر تراجنسیتی به شخصی اطلاق میشود که بین جنس بیولوژیکی او با هویت جنسیتیاش سنخیت وجود نداشته باشد. به عنوان مثال فردی که دارای اندام جنسی مردانه است اما هویت جنسی زن دارد. در برخی از موارد، شدت تعارض بدن با هویت ممکن است به حدی زیاد باشد که بوسیله هورمون درمانی و عمل جراحی اقدام به یکسان کردن جسم و هویتشان کنند. به چنین افرادی «تراجنسی» گفته میشود.
ناگفته نماند، افرادی با ویژگیهای بیولوژیکی و یا اندام تناسلی هر دو جنس متولد میشوند. در این افراد برخی اندامها و ویژگیهای یک جنس غلبه دارد اما ممکن است بقیه اندامها و ویژگیهای جسمی متعلق به جنس دیگر را نیز داشته باشند. به چنین اشخاصی بیناجنس یا Intersex میگویند.
مقدمهی درک و همدلی، آگاهی است. اشخاصی که برای درک و اثبات هویت جنسی خود تلاش مینمایند نیازی به ترحم یا دلسوزی ندارند و تنها انتظار این افراد از جامعه و اطرافیان این است که هویت جنسی آنها را به رسمیت شناخته و وضعیتشان را درک کنند.
تراجنسیها به سه دسته تقسیمبندی میشوند:
- تراجنسی بدون جراحی
- تراجنسی با شدت متوسط
- تراجنسی با شدت بالا
تفاوت اصلی این ۳ دسته در تمایل این افراد به انجام عمل جراحی و مراحل تغییر و همچنین میل جنسی آنها است.
فرایند تشخیص و درمان یک ترنس سکشوال در خوشبینانهترین حالت 2 سال طول میکشد و شامل سه مرحله است:
- ارجاع به روانشناس و روانپزشک و انجام تستهای سلامت روان
- هورمون درمانی و زندگی در نقش جنس مطلوب
- ارجاع به جراح پلاستیک و اورولوژیست.
دیدگاه ها